Váš košík je prázdný

Džezva

Jeden z nejstarších způsobů přípravy kávy. Ideální pro milovníky turecké kávy. Používá se velmi jemně namletá káva, cca 14 g

Postup:

  • nasypeme kávu do džezvy a zalijeme studenou vodou. Promícháme lžičkou a dáme ohřívat na plotýnku
  • káva se začne pomalu ohřívat a na povrchu se vytvoří hustá pěna. Pěna postupně stoupá a začne „kypět“. V tu chvíli teplota dosahuje 96-97 °C
  • když je pěna u okraje odstavte na chvíli džezvu z plotýnky
  • poté znovu postavte na plotýnku a nechte opět vzkypět, takto opakujte 3x
  • káva je hotová, můžeme podávat

Nabídku příslušenství pro domácí přípravu kávy můžete zakoupit přímo v naší kavárně, nebo zde na našem e-shopu.